Is er een nestje beschikbaar en je wilt graag in aanmerking komen voor een pupje… Hoe gaan we dan verder?
Stuur ons een mailtje, dat kan via: ajoyforlife@kpnmail.nl
Vertel daarin wat meer over jezelf en geef aan waarom je een Tibetaantje wilt en wat je van de hond verwacht. Wij nemen dan telefonisch contact met je op ( vergeet je telefoon nummer dus niet te vermelden 😉 ) en maken een afspraak. Ons bellen mag natuurlijk ook, zo kunnen we gelijk wat kennis maken en informatie wisselen, onze telefoon nummers staat onder het kopje ” Contact ” .
Wij beginnen graag met een uitgebreid kennismakingsgesprek en staan daarbij open voor vragen. Echter zullen wij zelf ook kritische vragen stellen aan de aspirant-baasjes over wat ze verwachten van hun toekomstige huisgenoot en hoe ze er mee om zullen gaan. Wij willen graag weten in wat voor omgeving en gezin onze pupjes terecht komen.
Er kan bij ons geen pup uitgekozen worden. Maar een voorkeur voor een reu of teef kenbaar maken is mogelijk. Als daar een gegronde reden voor is, zullen wij er zo veel mogelijk rekening mee houden. Maar echt leidend bij ons is de puppy-test die we in week 7 laten uitvoeren. De puppy-test wordt uitgevoerd door Patricia Walker van Kynagon Honden Gedrag en Training (www.kynagon.nl), zij heeft haar opleiding gevolgd bij Kynagon in Griekenland en Karen Pryor in Amerika.
Met de puppy-test wordt het karakter van de pup bepaald. Samen met onze ervaringen met de pupjes tijdens de eerste 7 weken is dat grotendeels bepalend bij welk gezin de pups ondergebracht worden. Een voorkeur aangeven mag, we gaan dan kijken of de combinatie past..Wij hebben altijd telefonisch contact na de puppy test en zullen uitleggen waarom wij de uitgekozen pup in jullie gezin willen plaatsen, wij plaatsen nooit een pup die niet welkom is in het gezin.
Vanaf drie weken na de geboorte mogen de aspirant nieuwe baasjes zo vaak langs komen als ze willen. De eerste drie weken is er rust voor moeder en pupjes. Ze zijn dan nog zo klein en het infectie gevaar is te groot, een verkoudheid is al snel overgebracht. daarbij komt dat ze nog totaal afhankelijk zijn van de moedermelk, en wij geen stress bij mama willen waardoor de melkgift in gevaar kan komen.
Bij ons is de moeder gedurende de eerste acht weken bij de pupjes. De pupjes worden behandeld alsof ze deel uitmaken van ons gezin. Ze worden grootgebracht bij ons in huis, waar ze de dagelijkse gang van zaken meemaken, dus niet in de garage, de bijkeuken of een buitenren.
Als de pupjes zes weken zijn wordt het tijd om ze langzaam en rustig te laten wennen aan nieuwe omgevingen en geluiden. Wij nemen ze mee in de auto, naar de winkels, naar de kinder boederij , schoolplein, enz. Zodat de pupjes al een start hebben gemaakt met de socialisering voordat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.
Met de pupjes die langer blijven gaan we starten met het trainen van de basis gedrag voor pupjes. Zit, af, netjes aan de lijn lopen enz.
Wij kunnen de officiële papieren van de ouderdieren overleggen (stamboom, HD- en Patella-onderzoek, oogonderzoek, het DNA certificaat en de DNA-onderzoeken, NCL, PRArcd4 , PLL, PRA type 3 en Hypofysaire Dwerggroei. Deze uitslagen zijn ook in te zien op de site van de Raad van Beheer onder de stamboom naam.
Als de pupjes rond de zes weken oud zijn worden zij onderzocht door onze dierenarts , het bloed wordt getiterd zodat we de juiste tijd kunnen bepalen om de pupjes te enten en ze worden ontwormd. Vlak voor die tijd worden ze gechipt door een medewerkster van de Raad van Beheer. Elke eigenaar krijgt een Europees paspoort mee met daarin de identificatie van de pup, vermelding van de eerste inentingen, datums van ontworming en het klinisch onderzoek.
Een pupje verlaat ons huis vanaf dat ze acht weken oud zijn. Ophaal tijd is altijd om tien uur in de ochtend. Wij nemen ongeveer een uur de tijd om een kopje koffie te drinken en daarna alle administratie af te handelen en de berg aan informatie mee te geven die je nodig hebt. Hierna sturen we jullie naar huis zodat de pup genoeg tijd heeft om zijn nieuwe omgeving, geluiden en geuren in zich op te nemen voordat de avond valt en iedereen naar bed gaat.
Wij stellen een puppykoopcontract op waarbij er aan de kopers o.a. wordt gegarandeerd dat de pups vrij zijn van tot op heden binnen het ras bekende ras specifieke erfelijke gebreken en dat de ouders getest zijn en vrij zijn van op het moment van dekking bekende erfelijke gebreken. De stamboom komen wij graag langs brengen zodra we deze binnen krijgen(indien mogelijk) , zo zien we de nieuwe huisjes van onze puppen kinderen en kunnen we nog de vragen beantwoorden en tips geven.
Vlak voordat de pupjes naar de nieuwe baasjes gaan geven wij een puppy-party. Op die dag kan je kennismaken met de andere aspirant-baasjes en nodigen wij Patricia Walker uit om iedereen nog wat “do’s and don’ts” mee te geven.
Bij ons krijgt de nieuwe eigenaar een informatieboekje mee met instructies over hoe je de pup moet verzorgen, voeden en opvoeden.
Uiteraard zullen wij de nieuwe baasjes met raad en daad blijven bijstaan met betrekking tot de gezondheid en het gedrag van de pups en blijven dit doen zo lang als ze leven..
Wij zijn lid van de Tibetaanse Terriër Club Nederland en de EGCN en fokken volgens hun fokreglementen. Wij fokken Tibetaanse Terriërs met passie en als hobby en plannen onze nestjes met ruime tussenpozen zodat onze Tibetaantjes meer dan genoeg tijd hebben om weer op krachten te komen.
Wij vragen geen aanbetaling maar willen zeker weten dat onze pupjes welkom zijn en wij ze met een gerust hart aan de nieuwe baasjes over kunnen dragen. Dat betekend dat zowel wij als de nieuwe baasjes tot het laatste moment kunnen bepalen of de overdracht wel of niet door gaat.